Økonomi

Tørketromler til forskjellige behov og familier

0

For mange barnefamilier er en tørketrommel helt nødvendig, men det er også mange husstander i Norge som klarer seg helt uten tørketrommel. Det har skjedd mye utvikling innenfor dette produktsegmentet opp gjennom årene, og i dag er det mulig å finne en tørketrommel som passer til de aller fleste behov.

Tenk plassering, kapasitet og bruk

Plassering er en svært viktig faktor når du vurderer tørketrommel. I mange situasjoner er det lurt å plassere tørketrommelen over vaskemaskinen, og da er det selvfølgelig kritisk at maskinene passer sammen. Hvis du ser på billige tørketromler hos skousen.no kan du kanskje oppgradere vaskemaskinen samtidig? I så tilfelle er det lurt å velge samme merke, og i tillegg måle området der maskinene skal plasseres.

Kapasitet er viktig, og det er smart å passe på at tørketrommelen håndterer like mange kg som vaskemaskinen. Samtidig vil tøy bli mer slitt hvis du kjører tørketrommelen helt full, så uansett er det fornuftig å velge en så stor maskin som mulig.

Alle tørketromler på markedet har forskjellige programmer, tilpasset for eksempel bomull eller syntetiske materialer, men det finnes også modeller med spennende ekstrafunksjoner. Se etter egne stativ for enkel tørking av sko, egne ullprogram eller fjernstyring via nett.

Varmepumpe, utlufting eller kondens?

En tørketrommel med utluftingsteknologi blåser helt enkelt varm luft med fuktighet ut fra huset. Denne teknologien bruker mye energi, og stiller dessuten krav til rør gjennom ytterveggen. Derfor er såkalte kondensteknologi mer vanlig. Den slipper ut den varme luften i rommet der tørketrommelen er plassert, men først etter at vannet er kondensert. Denne modellen kan enten kobles til avløpet eller så har den en beholder som tømmes med jevne mellomrom.

Kondensmodellene kan leveres med eller uten såkalt varmepumpeteknologi. Det betyr enkelt forklart at tørketrommelen bruker samme teknikk som en varmepumpe til å lage varmen som tørker klærne. Det betyr at strømforbruket blir lavere.

Hvor du kan kjøpe vinmøbler på nett!

Previous article

Trenger du noe nytt til kjøkkenet?

Next article

You may also like