Oppstart

Snart er det vår – sørg for solskjerming og skygge allerede nå

0

I løpet av den norske senvinteren blir det raskt lysere, noe som også gjør at man kan begynne å tenke på solskjerming for den nye årstiden. Det finnes mange ulike parasoller, markiser og persienner å velge mellom, så det kan være greit å bruke litt tid på å finne ut av hva som passer best til akkurat din bolig.

Smarte markiser som kan tilpasses behovet

Hvis du har en uteplass med behov for fleksibel solskjerming, kan markiser være et godt alternativ. I tillegg vil markisen også kunne skygge for vinduene/dørene under – noe som da også gir noe solskjerming til rommet innenfor.

Det finnes markiser både med og uten motor, og med en rekke ulike løsninger for fjernstyring. I dag er noen form for fjernkontroll tilnærmet obligatorisk, men det finnes også produkter som kan integreres med smarthjem. Det kan være smart hvis du for eksempel vil automatisere markisen basert på sollys. De fleste markiser med motor har innebygget sikring mot vind, slik at markisen automatisk trekkes inn hvis det blåser for mye.

Utvendige persienner og screens

Utvendige persienner og såkalte «screens» er ofte førstevalget når det gjelder å gi svært effektiv solskjerming. De enkleste løsningene har en snor som styrer persiennen fra innsiden, men det blir også alt vanligere med automatiserte løsninger.

Screens er egentlig en form for liten markiseduk som monteres slik at den gir den samme effekten som utvendige persienner. I tillegg kan screens gi en enda effektivere solskjerming, med en helt tett duk. Screens kan også passe svært godt til moderne arkitektur, med en enkel og stram stil.

Frittstående parasoller er selvfølgelig også et svært godt komplement til fastmonterte markiser, persienner og screens. En enkel parasoll kan være mer enn god nok hvis du bare trenger litt skygge til lesestolen på terrassen. Ta en titt på dine behov for solskjerming allerede i dag – snart er det vår!

Utforske MIDI-tastaturer: En veiledning til kjøp fra DanMusik

Previous article

Vanlig prosentrabatt på rabattkoder?

Next article

You may also like