Entreprenør

Hva er hemmelighetene bak en god start for nye entreprenører?

0

Hvert år er det mange nye maskinentreprenører som starter opp virksomheten sin, dessverre er det også mange som går konkurs eller legger ned ulønnsom virksomhet. Bransjen er relativt tøff, med uforutsigbare markedsforhold, tøff konkurranse og en struktur med mange underleverandører. Likevel er det selvfølgelig også mange suksesshistorier, så hva er det som gjør at noen entreprenører lykkes?

God kostnads- og likviditetsstyring fra dag én

Å lykkes med anleggsvirksomhet dreier seg åpenbart om mye og hardt arbeid, særlig hvis det er snakk om en liten gründerbedrift. Samtidig er det avgjørende at økonomien ikke blir glemt, selv i et selskap der det bare jobber én eller en håndfull personer.

En anleggsbedrift skal i utgangspunktet kunne levere overskudd fra driften relativt raskt, gitt at nødvendig utstyr leases. Denne finansieringsformen reduserer behovet for store engangsinvesteringer, samtidig som virksomheten får tilgang til moderne utstyr.

Annet tilbehør, reservedeler og slitedeler kan bestilles på en ad hoc-basis, da gjerne fra leverandører som Scanbolt – med rask levering og bredt sortiment. Det er svært viktig å oppvise moderasjon når det gjelder innkjøp, også i forhold til bedriftens likviditet fra måned til måned. Derfor er det viktig med effektive innkjøp tilpasset behovet her og nå.

Salg er avgjørende for alle selskaper

Salg er kanskje ikke det første du forbinder med entreprenørvirksomhet og maskindrift. Det finnes selvfølgelig noen entreprenører som aldri trenger å drive med oppsøkende salg, men indirekte vil det da sannsynligvis være en god del relasjonsbygging og løsningssalg i sving? Noen få oppstartselskaper har allerede tilgang til en fast kundebase, men for de aller fleste vil det være nødvendig med aktivt salg.

Det er kanskje ikke en populær sannhet, men i denne forbindelse er salgsevner egentlig viktigere enn gode kunnskaper når det gjelder maskindrift. Det er sannsynligvis enklere å rekruttere gode maskinførere enn lysende selgere, og gründere som vil gi selskapet sitt en god start bør fokusere på salg.

Hjemmekontor med strikkeoppskrifter og symaskin? Lag noen fine strykemerker

Previous article

Hvor lang tid tar det å få kredittkort?

Next article

You may also like