Uncategorized

Høyintensiv trening eller mengdetrening – ja takk, begge deler

0

Fra tid til annen så dukker det opp treningstrender som lover tilnærmet umiddelbare resultater. Det kan handle om en treningsmaskin som skal gi deg steinharde magemuskler på fem minutter, eller et treningsregime som skal gjøre deg klar for en maraton på noen få uker. Virkeligheten er dessverre ikke så enkel, og det er nødvendig å kombinere utfordrende og vedlikeholdende treningsformer.

Høyintensiv trening – viktig for å flytte grenser og utvikle seg

Trening handler til syvende og sist om å bryte ned muskler, for å så bygge dem opp igjen i en sterkere utgave. Dessuten vil utholdenhetstrening gjøre at både hjertet og de andre delene i blodomløpet transporterer oksygen mer effektivt til cellene.

Hard trening ved høy intensitet er nødvendig for å flytte disse grensene. Det er derfor intensiv styrketrening, løping eller raske treningsformer som hoppetau er så effektive. Les mer om trening med hoppetau på https://billigfitness.no/collections/hoppetau-speed-rope, der du finner mer informasjon om hvorfor akkurat denne treningsformen er så effektiv.

Mengdetrening i «komfortsonen» er viktig av flere grunner

Det finnes delte meninger om mengdetrening. Det er for eksempel noen som argumenterer for at mange mosjonister trener for mye ved for la intensitet – og da heller med fordel kunne ta kuttet ned på den samlede treningsmengden, og fokusert mer på høy intensitet.

Samtidig er mengdetrening viktig, det er ingen som bør gi seg ut på en maraton uten å ha en god del lange joggeøkter i kroppen. Når det gjelder utholdenhetsidrett handler det ikke minst om å kjenne til hvordan den egne kroppen reagerer på flere timers belastning eller mange på karbohydrater eller vann.

Dessuten er roligere trening viktig for både fettforbrenning og motivasjon. All fysisk aktivitet teller, og det kan være demotiverende å bare trene ved høy intensitet. Da er det viktig med en rolig joggeøkt, eller bare en rask gåtur, for å føle mestring og oppleve glede.

Trenger du noe nytt til kjøkkenet?

Previous article

Ute etter en ny sengeopplevelse?

Next article

You may also like